2024

Síť pro rodinu v Jihomoravském kraji 2024

Hlavní cílem projektu je dílčími aktivitami v projektu podpořit stabilitu rodiny, stejně jako partnerské a rodičovské kompetence rodin nacházející se na území Jihomoravského kraje a vytvořit prostor pro sdílení zkušeností rodin s dětmi (převážně navštěvující mateřská, rodinná nebo komunitní centra na území Jihomoravského kraje) a to v prezenční i v on-line formě.

Realizace: 1. 1. 2024 – 31. 12. 2024

Projekt podpořil Jihomoravský kraj v rámci programu podpora služeb pro rodiny poskytovaných NNO pro rok 2024.


Posilujeme hodnotu rodiny v Královéhradeckém kraji 2024

Cílem projektu je zlepšení služeb pro rodiny, poskytovaných prostřednictvím mateřských, rodinných a komunitních center (dále jen MRK) a tím i podpora primární prevence. Dopad projektu cílí k předcházení vzniku rizikových situací, které souvisí s dysfunkčností rodin s dětmi, a k podpoře rodiny, partnerství a rodičovství.

Projekt se zaměřuje především na metodickou podporu, kvalitní informování a sdílení mezi pracovníky MRK center, kteří pracují s rodinami a šířeji s celou komunitou.

Realizace: 1. 1. 2024 – 31. 12. 2024

Projekt podpořil Královéhradecký kraj v rámci dotačního programu pro podporu činností, které navazují, kooperují nebo rozšiřují sociální služby, a pro podporu prorodinných aktivit v Královéhradeckém kraji pro rok 2024.


Síť pro rodinu v Libereckém kraji 2024

Projekt navazuje na dlouholetou práci krajské koordinátorky ve prospěch mateřských, rodinných a komunitních center i jednotlivců, kteří se zabývají podporou rodin. Hlavním cílem projektu je sdílení zkušeností, příkladů dobré praxe a informací v návaznosti na aktuální situaci nejen v kraji, ale i v rámci ČR. Poskytováno je bezplatné právní a finanční poradenství, podpora nově vznikajícím i stávajícím centrům a síťování.

Realizace: 1. 1. 2024 – 31. 12. 2024

Projekt podpořil Liberecký kraj v rámci programu na podporu činnosti mateřských center.


Podpora rodiny v Libereckém kraji

Projekt zahrnuje osvětové a vzdělávací aktivity probíhající během celého roku. Součástí projektových aktivit je i kampaň Festival rodiny navazující na předchozích pět úspěšných ročníků.

Cílem projektu je zvýšení kompetencí pracovníků center v těchto oblastech podpory rodiny: komplexní podpora rodiny (spolupráce a cílení aktivit i na jiné aktéry v oblasti neziskových organizací, školství, zdravotnictví, soukromé sféry či zaměstnavatelů), včetně příkladů dobré praxe; rozšíření nabídky programů v mateřských centrech reagující na aktuální potřeby rodin; inspirace při práci a poskytování podpory rodin.

Realiazace: 1. 1. 2024 – 31. 12. 2024

Projekt podpořil Liberecký kraj jako individuální dotaci v oblasti rodinné politiky.


Síť pro rodinu v Olomouckém kraji 2024

Cílem projektu je posílit kvalitu prorodinných aktivit mateřských, rodinných a komunitních center prostřednictvím vzdělávacích a regionálních setkání pro jejich pracovníky. Aktivity jsou zaměřeny na odbornou podporu, poradenství, vzdělávání a informovanost pracovníků členských center, kteří pracují s rodinami a šířeji i s celou komunitou.

Realizace: 1. 1. 2024 – 31. 12. 2024

Projekt podpořil Olomoucký kraj v rámci dotačního programu pro sociální oblast 2024 – Podpora prorodinných aktivit.


Síť pro rodinu v Praze 2024

Cílem projektu je posílit kvalitu prorodinných aktivit mateřských, rodinných a komunitních center prostřednictvím vzdělávacích a regionálních setkání pro jejich pracovníky, návštěvníky i širokou veřejnost. Aktivity byly zaměřeny na odbornou podporu, poradenství, vzdělávání a informovanost pracovníků členských center i široké veřejnosti.

Realizace: 1. 1. 2024 – 31. 12. 2024

Projekt podpořila městská část Praha 1 v rámci programu SPOL 24 - Dotační program MČ Praha 1 na rozvoj občanské společnosti a spolkové činnosti pro rok 2024


Síť pro rodinu v Praze 2024

Síť pro rodinu v Praze je projekt, který navazuje na dlouholetou práci krajské koordinátorky ve prospěch mateřských center i jednotlivců, kteří se zabývají podporou rodin. V roce 2024 plánujeme pro pracovníky a dobrovolníky členských organizací i pro širokou veřejnost nabídku 3-4 vzdělávacích seminářů měsíčně. Všechny vzdělávací aktivity budou prostřednictvím center nabízeny návštěvníkům/uživatelům center i široké veřejnosti na území Hl. m. Praha.

Realizace: 1. 1. 2024 – 31. 12. 2024

Projekt podpořil Magistrát hlavního města Prahy v rámci programu v oblasti rodinné politiky 2024.


Informační kampaň rozumíme rodičům

Cílem projektu je společná informační a propagační kampaň pro zviditelnění práce mateřských, rodinných a komunitních center u cílové skupiny, široké veřejnosti a aktérů na poli rodinné politiky.

Hlavním cílem projektu nejsou tištěné letáky, ale důsledné zmapování center na území PAK a kvalitní zpracování podkladů pro letáky – ty budou tištěné v menším nákladu a dány centrům k dispozici pro dotisk dle potřeby

Výstupy projektu:

- aktualizovaný seznam MRK center na území Pardubického kraje: Název centra, obec, webová stránka/kontakt – podklad pro neaktuální část webu www.krajprorodinu.cz

- tištěné informační materiály

- editovatelná šablona pro centra

Realizace: 1. 1. 2024 – 30. 6. 2024

Projekt podpořil Pardubický kraj individuální dotaci z rozpočtových prostředků Pardubického kraje v roce 2023.