2023

Síť pro rodinu v Jihomoravském kraji 2023

Hlavní cílem projektu je dílčími aktivitami v projektu podpořit stabilitu rodiny, stejně jako partnerské a rodičovské kompetence rodin nacházející se na území Jihomoravského kraje a vytvořit prostor pro sdílení zkušeností rodin s dětmi, stejně jako prostor pro sdílení zkušeností pracovníků a dobrovolníků (převážně rodičů) z mateřských center.

Realizace: 1. 1. 2023 – 31. 12. 2023

            Projekt podpořil Jihomoravský kraj v rámci programu podpora služeb pro rodiny poskytovaných NNO pro rok 2023.


Posilujeme hodnotu rodiny v Královéhradeckém kraji 2023

Cílem projektu je poskytovat mateřským centrům kontinuální podporu, odborné poradenství, kvalitní vzdělávání, možnost vzájemného setkávání, výměny zkušeností, vzájemné podpory a sdílení dobré praxe na regionální úrovni. Projekt se zaměřuje především na metodickou podporu, kvalitní informování a sdílení mezi pracovníky mateřských center, kteří pracují s rodinami a šířeji s celou komunitou.

Realizace: 1. 1. 2023 – 31. 12. 2023

Projekt podpořil Královéhradecký kraj v rámci dotačního programu pro podporu činností, které navazují, kooperují nebo rozšiřují sociální služby, a pro podporu prorodinných aktivit v Královéhradeckém kraji pro rok 2023.


 
 

 

 

Síť pro rodinu v Libereckém kraji 2023

Projekt navázal na dlouholetou práci krajské koordinátorky ve prospěch mateřských center i jednotlivců, kteří se zabývají podporou rodin. Hlavním cílem projektu bylo sdílení zkušeností, příkladů dobré praxe a informací v návaznosti na aktuální situaci nejen v kraji, ale i v rámci ČR. Poskytováno bylo bezplatné právní a finanční poradenství, podpora nově vznikajícím i stávajícím centrům a síťování.

Realizace: 1. 1. 2023 – 31. 12. 2023

Projekt podpořil Liberecký kraj v rámci programu na podporu činnosti mateřských center.


Podpora rodiny v Libereckém kraji

Projekt zahrnoval osvětové a vzdělávací aktivity probíhající během celého roku. Součástí projektových aktivit byla i kampaň Festival rodiny navazující na předchozí čtyři úspěšné ročníky.

Cílem projektu je zvýšení kompetencí pracovníků center v těchto oblastech podpory rodiny: komplexní podpora rodiny (spolupráce a cílení aktivit i na jiné aktéry v oblasti neziskových organizací, školství, zdravotnictví, soukromé sféry či zaměstnavatelů), včetně příkladů dobré praxe; rozšíření nabídky programů v mateřských centrech reagující na aktuální potřeby rodin; inspirace při práci a poskytování podpory rodin.

Realiazace: 1. 1. 2023– 31. 12. 2023

Projekt podpořil Liberecký kraj jako individuální dotaci v oblasti rodinné politiky.


Síť pro rodinu v Olomouckém kraji 2023

Cílem projektu bylo posílit kvalitu prorodinných aktivit mateřských center prostřednictvím vzdělávacích a regionálních setkání pro jejich pracovníky. Aktivity byly zaměřeny na odbornou podporu, poradenství, vzdělávání a informovanost pracovníků členských center, kteří pracují s rodinami a šířeji i s celou komunitou.

Realizace: 1. 1. 2023 – 31. 12. 2023

Projekt podpořil Olomoucký kraj v rámci dotačního programu pro sociální oblast 2023 – Podpora prorodinných aktivit.


 
   

Síť pro rodinu v Praze 2023

Cílem projektu bylo posílit kvalitu prorodinných aktivit mateřských center prostřednictvím vzdělávacích a regionálních setkání pro jejich pracovníky, návštěvníky i širokou veřejnost. Aktivity byly zaměřeny na odbornou podporu, poradenství, vzdělávání a informovanost pracovníků členských center i široké veřejnosti.

Realizace: 1. 1. 2023 – 31. 12. 2023

Projekt podpořila městská část Praha 1 v rámci programu SPOL 23 - Dotační program MČ Praha 1 na rozvoj občanské společnosti a spolkové činnosti pro rok 2023


 
   

Silní rodiče-Silné děti®

Záměrem a zároveň cílem projektu je přenést, ve spolupráci se spolkem SILNÁ RODINA, licencovaný kurz Silní rodiče-Silné děti® do hlavního města Prahy (aktuálně je nabízen především v Ústeckém kraji) a umožnit tak dostupnost kurzu cílové skupině žijící především na území hlavního města Prahy a v jejím blízkém okolí. Jedná se o kurzy v oblasti posilování rodičovských kompetencí. Tyto kurzy jsou důležitým prvkem nabídky služeb pro rodinu. Aktivita vychází z potřeb rodin žijících na území hlavního města Prahy a v jejím blízkém okolí.

Realizace: 1. 4. 2023 – 31. 12. 2023

Projekt podpořil Magistrát hlavního města Prahy v rámci programu v oblasti rodinné politiky 2023.


Síť pro rodinu ve Středočeském kraji

Síť pro rodinu ve Středočeském kraji je projekt, který navazuje na dlouholetou práci krajské koordinátorky ve prospěch mateřských center i jednotlivců, kteří se zabývají podporou rodin.

Realizací projektu získají mateřská centra obdobně jako v předcházejících letech metodické vedení v práci s klienty, možnost sdílení dobré praxe, vzdělávání se v oblastech práce s rodinami apod. Realizací projektu očekáváme prohloubení spolupráce MC napříč krajem ale i napříč celou ČR, větší odbornou připravenost pracovníků MC pro jejich práci s rodinami, podpoření vzniku MC v dalších městech Středočeského kraje.

Realizace: 1. 1. 2023 – 31. 12. 2023

Projekt podpořil Středočeský kraj v rámci Programu 2023 pro poskytování dotací z rozpočtu Středočeského kraje ze Středočeského Humanitárního fondu v rámci tematického zadání „Podpora sociálních aktivit“.


Síť pro rodinu v Ústeckém kraji 2023

Projekt navázal na dlouholetou práci krajské koordinátorky ve prospěch mateřských center i jednotlivců, kteří se zabývají podporou rodin. Hlavním cílem projektu bylo sdílení zkušeností, příkladů dobré praxe a informací v návaznosti na aktuální situaci nejen v kraji, ale i v rámci ČR. Poskytováno bylo bezplatné odborné poradenství, podpora nově vznikajícím i stávajícím centrům a síťování.

Realizace: 1. 1. 2023 – 31. 12. 2023

Projekt podpořil Ústecký kraj v rámci programu Podpora Ústeckého kraje v oblasti prorodinných aktivit 2023.