2022

Prevence rizikových jevů v rodinách

Termín realizace: 1. 1. 2022 – 31. 12. 2022

Jihomoravský kraj – financováno z prostředků KÚ JMK – individuální dotace

Cílem projektu je seznámit veřejnost Jihomoravského kraje s možnostmi prevence rozpadu rodin a možnostmi minimalizace rizikových jevů v rodinách.

V rámci 12 naplánovaných osvětových a vzdělávacích akcí, které budou probíhat na 6 místech v Jihomoravském kraji, budeme obyvatele těchto lokalit vzdělávat v tématech prevence rizikových jevů v rodině a prevence rozpadu partnerského vztahu. Během vzdělávacích akcí budou představeny místní organizace či zodpovědní pracovníci státní správy, kteří tuto problematiku v daných lokalitách řeší. Účastníci setkání budou mít také možnost mezi sebou diskutovat a vzájemně sdílet své zkušenosti s probíraným tématem.

Síť pro rodinu v Jihomoravském kraji 2022

Termín realizace: 1. 1. 2022 – 31. 12. 2022

Jihomoravský kraj - Podpora služeb pro rodiny poskytovaných NNO pro rok 2022

Hlavním cílem projektu je dílčími projektovými aktivitami podpořit stabilitu rodin, stejně jako partnerské a rodičovské kompetence rodin nacházející se na území Jihomoravského kraje a vytvořit prostor pro sdílení zkušeností rodin s dětmi, stejně jako prostor pro sdílení zkušeností pracovníků a dobrovolníků z mateřských center.

Festival rodiny v Jihomoravském kraji 2022

Termín realizace: 1. 5. 2022 – 30. 6. 2022

Jihomoravský kraj – individuální dotace

Hlavním cílem projektu je uspořádat osvětovou akci u příležitosti významných výročí organizace Síť pro rodinu, z. s. , která již 20 let působí jako střešní organizace pro mateřská, rodinná a komunitní centra v celé České republice. Akce se uskuteční 20. května 2022 v Otevřené zahradě v Brně a bude určena široké veřejnosti z celého Jihomoravského kraje. Smyslem akce je upozornit veřejnost na důležitost činnosti neziskového sektoru, který podporuje aktivity kraje v rámci koncepce rodinné politiky a vyzdvihnout potřebnost a hodnotu rodiny pro jednotlivce i společnost.         

 Podporujeme hodnotu rodiny v Královéhradeckém kraji 2022

Termín realizace: 1. 1. 2022 – 31. 12. 2022

Královéhradecký kraj - Dotační program  pro podporu činností, které navazují, kooperují nebo rozšiřují sociální služby, a pro podporu prorodinných aktivit v Královéhradeckém kraji pro rok 2022.

Projekt navazuje na dlouholetou práci Sítě pro rodinu v kraji pro organizace i jednotlivce, kteří se zabývají podporou rodin. Pro členy Sítě pro rodinu, z.s. jsou připraveny tyto aktivity: intervizní setkávání, odborné semináře a krajský Sympozion. Krajská koordinátorka dále poskytuje v rámci projektu odborné poradenství a konzultace.

Síť pro rodinu v Libereckém kraji 2022

Termín realizace: 1. 1. 2022 – 31. 12. 2022

Liberecký kraj – Program na podporu činnosti mateřských center

Síť pro rodinu v Libereckém kraji 2022 je projekt, který navazuje na dlouholetou práci krajské koordinátorky ve prospěch mateřských center i jednotlivců, kteří se zabývají podporou rodin. V letošním roce plánujeme pro členské organizace min. 5 vzdělávacích seminářů, 5 regionálních setkání, 1 výjezdní víkendové regionální setkání a 20 miniregionálních setkání s cílem sdílet zkušenosti, příklady dobré praxe a předat potřebné informace a kompetence v návaznosti na aktuální situaci nejen v kraji, ale i v rámci ČR. Budeme poskytovat bezplatnou právní a finanční poradnu, a dále podporu formou osobních a jiných konzultací nově vznikajícím centrům, stejně jako již existujícím centrům, s cílem zkvalitnit a rozšířit nabídku jejich služeb. Síťujeme odborníky, kteří mohou být prospěšní v oblasti péče o rodinu.

 

20 let Sítě pro rodinu v Libereckém kraji

Termín realizace: 1. 1. 2022 – 31. 12. 2022

Liberecký kraj, Odbor sociálních věcí – individuální dotace v oblasti rodinné politiky

 

20 let Sítě pro rodinu je projekt zahrnující osvětové a vzdělávací aktivity probíhající během celého roku, v r. 2022 v širším kontextu, a to z důvodu dvou výročí: 30 let od založení prvního mateřského centra v ČR a 20 let od založení Sítě pro rodinu, zastřešující organizace mateřských center v ČR.

Součástí projektových aktivit je i kampaň Festival rodiny, navazující na předchozí tři úspěšné ročníky.  

Cílem projektu je zvýšení kompetencí především pracovníků mateřských center v těchto oblastech podpory rodiny:

  • Komplexní podpora rodiny (spolupráce s jinými aktéry v oblasti neziskových organizací, školství, zdravotnictví, soukromé sféry či zaměstnavateli); včetně příkladů dobré praxe
  • Rozšíření nabídky programů v mateřských centrech reagující na aktuální potřeby rodin
  • Inspirace při práci a poskytování podpory rodin

Aktivity projektu nesou význam celokrajský.

 

Podporujeme prorodinné aktivity v Olomouckém kraji 2022

Termín realizace: 1. 1. 2022 – 31. 12. 2022

Olomoucký kraj – Dotační program pro sociální oblast 2022 – Podpora prorodinných aktivit

 

Cílem projektu je posílit kvalitu prorodinných aktivit mateřských center, prostřednictvím vzdělávacích a intervizních setkání pro jejich pracovníky. Aktivity v rámci realizace projektu se zaměří na podporu, vzdělávání a dobrá informovanost pracovníků členských center, kteří pracují s rodinami a šířeji i s celou komunitou. A to tak, aby mohli v místě svého působení, poskytovat kvalitní podpůrné a preventivní služby svým návštěvníkům - tedy rodinám a jejich prostřednictvím i celé místní komunitě.

 

Audit společnost přátelská rodině v Olomouckém kraji 2022

Termín realizace: 1. 6. 2022 – 30. 11. 2022

Olomoucký kraj – individuální dotace

Cílem projektu je realizace kampaně Společnost přátelská rodině v Olomouckém kraji. U minimálně tří zaměstnavatelů v kraji bude proveden částečný prorodinný audit. Na podzim proběhne osvětová akce a v rámci kampaně budou slavnostně vyhlášeni ocenění zaměstnavatelé.

 

Festival rodiny – zahradní slavnost na Kampě

Termín realizace: 15. 5. 2022

Městská část Praha 1 – KULTURA na rok 2022

Zahradní slavnost 15. 5. 2022 na Kampě se bude konat v rámci celorepublikového Festivalu rodiny.

Program nabídne rodinám a jejím členům všech generací možnost společně a aktivně strávit čas. Zahrnuje tvůrčí dílny, soutěže, kulturní program i relaxační prostor. Zároveň bude probíhat venkovní výstava a sympozion k 30. výročí otevření prvního mateřského centra v České republice a 20. výročí založení Sítě pro rodinu, z.s.

Finanční prostředky budou využity na zajištění celé akce.

Síť pro rodinu v Ústeckém kraji 2022

Termín realizace: 1. 1. 2022 – 31. 12. 2022

Ústecký kraj – Podpora činnosti mateřských center v Ústeckém kraji související s provozováním základních činností mateřského centra

Síť pro rodinu v Ústeckém kraji 2021 je projekt, který navazuje na dlouholetou práci krajské koordinátorky ve prospěch mateřských center i jednotlivců, kteří se zabývají podporou rodin. V letošním roce realizujeme pro členské organizace  min. 5 vzdělávacích seminářů, 5 regionálních setkání, 1 výjezdní víkendové regionální setkání a 20 miniregionálních setkání s cílem sdílet zkušenosti, příklady dobré praxe a předat potřebné informace a kompetence v návaznosti na aktuální situaci nejen v kraji, ale i v rámci ČR. Dále poskytujeme podporu formou osobních a jiných konzultací nově vznikajícím centrům, stejně jako již existujícím centrům, s cílem zkvalitnit a rozšířit nabídku jejich služeb. Nabízíme zdarma právní poradnu. Síťujeme odborníky, kteří mohou být prospěšní v oblasti péče o rodinu. Činnost Sítě pro rodinu je v kraji zajišťována prostřednictvím krajské koordinátorky.

 

Festival rodiny v Ústeckém kraji

Termín realizace: 6. 5. 2022 – 19. 6. 2022

Fond Ústeckého kraje – individuální dotace

Projekt je zaměřen na realizaci aktivit Festivalu rodiny v Ústeckém kraji. K pořádání letošních

krajských akcí nás motivují dvě významná výročí spojená se Sítí pro rodinu, nositelkou know-how mateřských center v ČR – 30 let od založení prvního mateřského centra v ČR a 20 let od založení zastřešující organizace mateřských center v ČR Síť pro rodinu, z.s.

Cílovou skupinou je široká veřejnost, celé rodiny i jednotlivci, program akcí je zaměřen především na rodiny s dětmi. Letos počítáme s realizací dvou akcí v kraji: „Festival rodiny na farmě u Toníka“ v Brozanech nad Ohří  a „Festival rodiny Na Letné“ v Teplicích.

Festival rodiny na Letné

Termín realizace: 11. 6. 2022

Statutární město Teplice - dotace dle pravidel pro uvolňování dotací na podporu kultury, neziskových aktivit a seniorů

Finance na podporu realizace tradiční celorepublikové kampaně Festival rodiny. V rámci festivalu proběhne akce "Festival rodiny Na Letné" 11. 6. v Teplicích. Akce zaručuje bohatý program pro celé rodiny. Na akci v Teplicích jsou plánovány tvořivý workshop, pohybová a sportovní stanoviště, kulturní vystoupení, skákací hrady, discgolfová akademie, divadelní představení pro děti "Kde ten ježek je?", ukázky první pomoci, ukázka a představení dravců "Dravci v letu" aj.

Festival rodiny v Ústeckém kraji

Termín realizace: květen – červen 2022

Spolek pro chemickou a hutní výrobu akciová společnost – Minigrant od Spolchemie

Finance určené na podporu realizace akcí v Ústeckém kraji v rámci Festivalu rodiny 2022. Finance jsou určené na zajištění materiálu na jednotlivá stanoviště na akce „Festival rodiny Na Letné“ a „Festival rodiny na farmě u Toníka“.

Malý festival pro rodiny z celé Vysočiny

Termín realizace: 12. 6. 2022

KOUS Vysočina, z.s. – Pomáháme Vysočině – kultura 2022

Finanční příspěvek na realizaci již pátého ročníku Dne pro rodinu, který se koná na Vysočině v rámci celorepublikové kampaně Festival rodiny. Finanční prostředky budou použity na zajištění programu pro děti (klaun, divadlo, malování na obličej, materiál na výrobu buttonků, atp.)