2021

Síť pro rodinu v Jihomoravském kraji 2021

Termín realizace: 1. 1. 2021 – 31. 12. 2021

Jihomoravský kraj - Podpora služeb pro rodiny poskytovaných NNO pro rok 2021

Hlavním cílem projektu je dílčími aktivitami v projektu podpořit partnerské a rodičovské kompetence rodin nacházející se na území Jihomoravského kraje. Zajistit pro rodiny s dětmi dostupnou kontaktní osobu pro poradenství. Vytvořit prostor pro sdílení zkušeností rodin s dětmi.

 

Posilujeme hodnotu rodiny v Královéhradeckém kraji 2021

Termín realizace: 1. 1. 2021 – 31. 12. 2021

Královéhradecký kraj - Dotační program  pro podporu činností, které navazují, kooperují nebo rozšiřují sociální služby, a pro podporu prorodinných aktivit v Královéhradeckém kraji pro rok 2021.

 

Projekt navazuje na dlouholetou práci Sítě pro rodinu v kraji pro organizace i jednotlivce, kteří se zabývají podporou rodin. Pro členy Sítě pro rodinu, z.s. jsou připraveny tyto aktivity: intervizní setkávání, odborné semináře a krajský Sympozion. Krajská koordinátorka dále poskytuje v rámci projektu odborné poradenství a konzultace.

 

Síť pro rodinu v Libereckém kraji 2021

Termín realizace: 1. 1. 2021 – 31. 12. 2021

Liberecký kraj – Program na podporu činnosti mateřských center

 

Síť pro rodinu v Libereckém kraji 2021 je projekt, který navazuje na dlouholetou práci krajské koordinátorky ve prospěch mateřských center i jednotlivců, kteří se zabývají podporou rodin. V letošním roce plánujeme pro členské organizace 5 vzdělávacích seminářů, 5 regionálních setkání, 1 výjezdní víkendové regionální setkání a 20 miniregionálních setkání s cílem sdílet zkušenosti, příklady dobré praxe a předat informace a kompetence v návaznosti na aktuální situaci nejen v kraji, ale i v rámci ČR. Dále poskytujeme podporu formou osobních a jiných konzultací nově vznikajícím centrům, stejně jako již existujícím centrům, s cílem zkvalitnit a rozšířit nabídku jejich služeb. Síťujeme odborníky, kteří mohou být prospěšní v oblasti péče o rodinu.

 

 

Podporujeme prorodinné aktivity v Olomouckém kraji 2021

Termín realizace: 1. 1. 2021 – 31. 12. 2021

Olomoucký kraj – Dotační program pro sociální oblast 2021 – Podpora prorodinných aktivit

 

Cílem projektu je posílit kvalitu prorodinných aktivit mateřských center, prostřednictvím vzdělávacích a intervizních setkání pro jejich pracovníky. Aktivity v rámci realizace projektu se zaměří na podporu, vzdělávání a dobrá informovanost pracovníků členských center, kteří pracují s rodinami a šířeji i s celou komunitou. A to tak, aby mohli v místě svého působení, poskytovat kvalitní podpůrné a preventivní služby svým návštěvníkům - tedy rodinám a jejich prostřednictvím i celé místní komunitě.

 

 

Síť pro rodinu v Ústeckém kraji 2021

Termín realizace: 1. 1. 2021 – 31. 12. 2021

Fond Ústeckého kraje – individuální dotace

 

Síť pro rodinu v Ústeckém kraji 2021 je projekt, který navazuje na dlouholetou práci krajské koordinátorky ve prospěch mateřských center i jednotlivců, kteří se zabývají podporou rodin. V letošním roce realizujeme pro členské organizace  min. 5 vzdělávacích seminářů, 5 regionálních setkání, 1 výjezdní víkendové regionální setkání a 20 miniregionálních setkání s cílem sdílet zkušenosti, příklady dobré praxe a předat potřebné informace a kompetence v návaznosti na aktuální situaci nejen v kraji, ale i v rámci ČR. Dále poskytujeme podporu formou osobních a jiných konzultací nově vznikajícím centrům, stejně jako již existujícím centrům, s cílem zkvalitnit a rozšířit nabídku jejich služeb. Nabízíme zdarma právní poradnu. Síťujeme odborníky, kteří mohou být prospěšní v oblasti péče o rodinu. Činnost Sítě pro rodinu je v kraji zajišťována prostřednictvím krajské koordinátorky.

Festival rodiny v Libereckém kraji 2021

Termín realizace: 1. 4. 2021 – 31. 7. 2021

Liberecký kraj, Odbor sociálních věcí – individuální dotace v oblasti rodinné politiky

 

Kampaň Festival rodiny v Libereckém kraji 2021 je projekt, který navazuje na předchozí dva úspěšné ročníky. V Libereckém kraji je do Festivalu rodiny zapojeno všech 11 členských mateřských center.

V návaznosti na pandemickou situaci a s tím související pozměněné potřeby rodin, Síť pro rodinu připravuje v rámci festivalu specifické osvětové a vzdělávací aktivity určené pracovníkům a dobrovolníkům mateřských center. Potřeby rodin, zvlášť po celé období pandemie, jsou soustavně mapovány, a to prostřednictvím jak mateřských center, tak jiných spolupracujících organizací.

Cílem projektu je zvýšení kompetencí těchto pracovníků v těchto oblastech podpory rodiny:

  • Komplexní podpora rodiny (spolupráce s jinými aktéry v oblasti neziskových organizací, školství, zdravotnictví, soukromé sféry či zaměstnavateli); včetně příkladů dobré praxe
  • Rozšíření nabídky programů v mateřských centrech reagující na aktuální potřeby rodin
  • Inspirace při práci a poskytování podpory rodin

V Libereckém kraji bude realizováno min. 10 vzdělávacích a osvětových seminářů preventivního charakteru, online formou, v délce trvání 2 hodiny.